X

Antalya Dogalgaz Firmaları

Antalya Dogalgaz Firmaları

Antalya Doğalgaz FirmalarıAntalya merkez ve çevre ilçelerde doğalgaz dağıtım işlerini Enerya Doğalgaz Dağıtım A.Ş. firması yetkilendirilmiştir. Enerya'ya abone işlemini yaptıran son tüketicilerin binasının önüne kadar yer altından doğalgaz hattını getirmek Enerya'nın görevidir. Binanızın önüne kadar yüksek basınçta gelen doğalgaz, bırakılan doğalgaz kutusunun içinde regülatör vasıtası ile 21mbar basınca düşürülmektedir.Enerya bu doğalgaz hatlarını çekerken önceden EPDK (Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu) yetki almış ve bu yetki çerçevesinde bu işlemleri yapabilmektedir..    Enerya'nın bıraktığı kutudan sonra 2 farklı şartnameye göre 2 farklı tesisat yapılmalıdır. Bunlardan birincisi kolon gaz tesisatı olarak bilinen, genelde merdiven boşluğundan geçen tesisattır. Bu tesisat müşterek bir tesisat olup ortak karar gerektirmektedir. Bina yönetimi %51 oy çoğunluğu ile karar alarak kolon gaz tesisatını yaptırabilir. Bu tesisat Enerya'nın bıraktığı kutudan başlayıp, daire sayaçlarının konulacak olduğu daire kapı önlerine kadar olan tesisattır. Ve bu tesisat kaynaklı birleştirme yöntemi ile yapılmalıdır.
    Bina yönetimi kolon gaz tesisatının yapılması için Enerya yetkili doğalgaz firmalarından biri ile anlaşma sağlar ve bu firma kolon gaz tesisatını yapar.
    İkinci tesisat daire içi gaz tesisatı olarak tanımlanan, sayaçtan ,yakıcı cihazlar olan ocak ve kombiye kadar olan tesisattır. Bu tesisatın yapılabilmesi için öncelikler Antalya doğalgaz firmalarından yetkili olan bir firma ile anlaşma sağlanır. Bu anlaşmaya istinaden Enerya yetkili firma daire içi gaz tesisat projesini Enerya firmasına gönderir. Proje onayı ile beraber Enerya yetkili doğalgaz firması tesisatı yapabilir duruma gelir.
    Antalya doğalgaz firmaları arasında sayıca oldukça fazla yetki almamış kişiler bulunmaktadır. Bu kişilere dikkat edilmelidir.

Yorumlar